5 Ağustos 2007

Çok pratik dönerli börek!

Malzemeler:
5 yufka
1 paket hazır paket döner (dondurulmuş)
1 yumurta

Yapılışı:
Fırını 200 - 250C derece arası ısıt.
Yağlanmış tepsiye, aralarına yağ-su karışımı serperek 4 yufkayı ser. Hazır döneri biraz parçalaya parçalaya yufkaya yay, biraz yağ serp. Üzerini son kalan yufkayla ve diğer yufkların tepsiden taşan kenarlarıyla kapa, yar serp. Üzerine 1 yumurta kır, elinle hafif karıştırarak yüzeyi sıva. Kızarıncaya kadar pişir.

Hazır/dondurulmuş döner ve yufka BİM' de satılıyor. Döner de, yufka da (naylona sarılmış) derin dondurucuda saklanabiliyor. Önceden alıp dondurucuya atabilir, ya da evin yakınında BİM varsa, ani misafir geleceği zaman hemen bu böreği yapabilirsiniz. Diğer marketlerde de var tabi, sokak aralarında daha çok BİM olduğu için tavsiye ettim

1 yorum:

esra altunova dedi ki...

bunu kesin denicem...:)