17 Mayıs 2009

Çerkez Tavuğu

Malzemeler
1 bütün tavuk
1 çay bardağı ceviz içi
1 diş sarımsak
2 kaşık yoğurt, 2 kaşık mayonez
Tuz, 1 çay bardağı tavuk suyu
Toz kırmızı biber, Zeytinyağ
Yapılışı
Bütün tavuk suda haşlanıp pişirilir. Piştikten sonra sudan çıkarılıp soğutulur ve etler ufak ufak didiklenir. Ayrı bir yerde sosu hazırlanır; yoğurt mayonez karıştırılır. İçine tuz ve rendelenmiş sarımsak katılır. Tenceredeki tavuk suyundan ölçü kadar eklenir. Cevizler rondoda incecik kıyılıp sosa eklenip iyice karıştırılır (evde ceviz yoksa, ya da ceviz alerjisi olan varsa, ceviz yerine bayat ekmek içi ıslatılıp konulabilir). Sos ile tavuklar birleştirilip karıştırılır.
Son olarak bir tavada yağ kızdırılıp ateşten alınır; hemen toz kırmızı biber eklenip karartmadan hemen soslu tavuğun üzerine gezdirilir.

Hiç yorum yok: