26 Mayıs 2009

Mercimekli Bezelyeli Enginar ~Zeytinyağlı~

Malzemeler
4 adet enginar
1 su bardağı mercimek
2 su bardağı taze bezelye
Kereviz sap ve yaprakları
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 sıkım limon, 1 tatlı kaşığı sirke
Dereotu
Tuz
Şeker


Yapılışı
Soğan irice yarım ay şeklinde doğranıp, sarımsak da 1-2 parçaya kesilip kavrulur. Çok kızarmadan bezelye, mercimek, şeker, iri doğranmış kereviz sap ve yaprağıları eklenir; beraberce 5 dakika kavrulur. Limon sirke dereotu eklenip, tencerenin kapağı kapatılıp 10 dakika kendi suyuyla pişmeye bırakılır.

(Daha önceden 1 paket mercimeği suda bekletip, poşetlere doldurup deep freeze koymuştum. Bezelyeyi de dondurulmuş bulunduruyorum taze haliyle. Kereviz saplarını da her kereviz aldığımda, sap ve yapraklarını yıkayıp poşetleyip deep freezeleyerek elde etmiştim.)

Sonra tencereye 2 bardak sıcak su ve tuzunu eklenip, enginarlar tencereye konulur. 40 dakika pişirilir. Piştikten sonra kapağı açık soğutulur. Soğuk olarak yenir.

Hiç yorum yok: