31 Temmuz 2009

Karışık Pizza


Hamuru için (4-5 kişilik büyük boy):
2 su bardağı un
1 paket Dr. Oetker hazır kuru maya
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1/4 çay bardağı sıvı yağ
Mayalanma süresi: Ağzı streçli kapalı bir kapta, buzdolabında en az 1 saat

Üst malzemesi
Zemin sos için: 2 domates rendesi (içine tuz, kırmızı toz biber, az kimyon, tad vermesi için bir kaç bütün kesilmiş sarımsak; sarımsaklar pizzaya konulmayacak)
200gr kadar taze kaşar peyniri
200gr ince dilimlenmiş mantar
5 adet parmak sosis
1/4 kangal dilimlenmiş sucuk
Fırın ısısı: 230 derece
Pişirme süresi: 25 dakika

Hamur hazırlanıp en az 1 saat dolapta bekletilip alınır. Yağlı kağıt ya da yağlanmış fırın tepsisi üzerine yuvarlak şekilde elle açılır. Üzerine biraz sıvı yağ sürülür. Üzerine sırasıyla; domates sos, kaşar, sosis sucuk, mantar konulur. Fırında yaklaşık 20-25 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok: