30 Kasım 2012

Ekmek pizzası


Bayat ekmekleri değerlendirmek için yaptım. Bunu ilk keşfeden ben değilim tabi ama çok çok tavsiye ediyorum. Dehşet bir lezzet..


Bayat ekmekler (tazeyle de olur sanırım) enine kesilir şekilde görüldüğü gibi. Ekmeklerin üzerlerine önce sos sürülüp, sonra kaşar rendesi ve sonra istenilen malzeme (sucuk, sosis, mantar, ya da sadece baharat; pul biber, kekik..) konulur. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15dk kıtır oluncaya kadar pişirilir.

Sos: yaklaşık 1,5 ekmek için: 1 su bardağı içerisine yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı sıcak su, tuz, yarım diş sarımsak rendesi, 1 tepeleme yemek kaşığı salça karıştırılarak elde edilir.

Hiç yorum yok: