1 kaşık domates salçası
2 kaşık un
1 çay bardağı süt
1 kaşık tereyağ
1 kaşık sıvı yağ
1 adet tavuk bulyon (ya da et suyu)
500 ml su
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Yağda unu 3 dakika kavur. Sütü ve sonra salçayı ekle 2 dakika kavur ama sürekli telle karıştır ki topak olmasın. Sıcak su, tuz karabiber ekle. Fokurdayınca bulyonu da ekle, 10 dakika kaynat.
Çok nefis bir çorba. Ben bayılıyorum.
3 yorum:
bu aksam iftar icin bu corbayi yaptim...güzel oldu ama ben herhalde biraz un'u fazla kacirdim, hafiften un tadi var..:)ama yoksa cok güzel oldu...tugbacim tskler..:)
ooh afiyet olsun :) ben de yapayım, uzun zamandır yapmıyordum. öptümm
tugbacim ben bide créme fraiche koydum bi cay kasigi cok nefis oluyor öylede...öptüm bende
Yorum Gönder