4 Ağustos 2007

Patates Püre Salatası


Malzemeler:
4 büyük boy patates
Maydanoz
Dereotu
Mayonez
Tazesoğan
Limon
Zeytinyağ
Tuz, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı:
Patatesleri haşlayın. Kabukları soyup ezin. Soyarken: patatesin orta yerine çatalı batırın, soğuk suya tutun. Eliniz yanmadan soyarsınız.
Ezdikten sonra limon suyu, tuz biber, 2 kaşık mayonez, yağ ve diğer malzeleri ekleyin. Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın dememe gerek yok herhalde. Ama yine de söylemiş bulunayım.
Karışımı yaptıktan sonra bir kek kalıbını yağlayarak içine doldurup, kalıp çıkarabilirsiniz. Dilim dilim keserek yemek güzel duruyor.

Bazen gereksiz detaylar veriyor olabilirim. Yeni evli olup da, ya da ilk defa bir yemek yapacak mutfak kıtları olabilir . Onlara faydam olsun diye..

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: