4 Ağustos 2007

Evde İskender Kebap

Malzemeler
İstenilen miktarda et
Pide
1 adet havuç (isteğe bağlı, olmasa da olur)
Domates sos
Tereyağ
Pideler için:
2,5 bardak un
1 pk Dr. Oetker insant maya
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
200 derece fırın
Sos için:
1 domates
2 yemek kaşığı domates salçası
Toz biber
Tuz

Pide: Malzemeleri yoğurup, yarım saat mayalanma için üstüne bezle örtüp bekletin. Sonra 3-4 parçaya bölüp, pide şeklinde açın oklava ile, ama ince olmasın. sonra çok kıtır olur. Önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra minik kareler şeklinde kesin, borcamın tabanına yayın. Tereyağ-margarin eritip bu pidelerin üzerine dökün.
Etler: Etleri jülyen kesin, tavada kızartın. Kızarttığınız etleri pidelerin üzerine yayın. Havuç seviyorsanız, 1 adet havucu da jülyen kesip, kızartın etlerin aralarına yayabilirsiniz.
Sos: Domatesin kabuklarını soyup küp küp kesin, 2-3 kaşık salça ile karıştırın. Toz kırmızı biber, karabiber, tuz ekleyin. Tavada yağ eritin, kızdırıp bu karışımı içine atın. 2-3 dakika böyle kızarttıktan sonra 1 bardak su atın tavaya. Karıştırarak sosu elde edin.
Pide ve etlerin dizili olduğu borcama sosu bol bol dökün. Tabaklara servis ettikten sonra üzerlerine kızdırılmış tereyağ dökün. Offf, gerçekten nefis oluyor. Dışarıda yediğinizden farkı yok.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: