26 Nisan 2009

Havuç Salatası (Kabaklı)


Malzemeler:

3 adet havuç
2 adet abak
1 avuç dereotu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1er kaşık sıvı yağ
Yarım sarımsak
Tuz

Havuçları rendeleyin ya da incecik julyen doğrayın. Kabakları, kabuklarını temizlemeden julyen doğrayın. Teflon tavada çok az yağda önce havuçları kavurun bir kaba alın. Bitince kabakları aynı tavada kavurun. Havuçların üzerine ekleyip karıştırın.
Bir kapta yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz ve dereotunu karıştırın. Kabaklı havuca ekleyin.
Not: Havuç ve kabağı çok öldürmeden kavurun. Dişe gelir dirilikte olsun.
İstenirse sade versiyonu:
Havuç ve kabağı kavurduktan sonra ayrı ayrı sadece tuz ve dereotu ile karıştırıp kek kalıbını hafif yağlayıp alt kata kabak, üstüne havuç koyup ters çevirerek dilim dilim servis edilebilir.

Hiç yorum yok: