Malzemeler
750gr küçücük boy dolmalık biber
Yarım su bardağı pilavlık bardak pirinç
1 büyük kuru soğan
1 diş sarımsak
2 domates
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 limon
2 adet kesme şeker
Tuz
Zeytinyağ
Fırın ısısı: 200 derece alttan ve üssten ısıtma
Yapılışı
Bütün malzemeler yıkanır tabiki. Soğan ve sarımsak küçük doğranıp zeytinyağda kavrulur. Şeker eklenip karıştırılır. Üzerine pirinç ve yarım limon eklenip 2 dakika kavrulur. Üzerine 1 bardak sıcak su konup 10 dakika kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir. O pişerken dometesler rendelenir, maydanozlar ince kıyılır (rendelenen domateslerin kabuklarını hafif etli bırakın; uygun kesilip biberlere kapak olacaklar). Pirinç piştikten sonra biraz karıştırılıp hafif soğutulur. Pirinç pilav gibi tam pişmemiştir, hafif diridir. Baharatlar, tuz, maydanoz, domates, kalan limon ve istenildiği kadar yağ eklenip iyice karıştırılır.
Biberlerin sapları ve çekirdekleri çıkarılır. Çekirdeklerin uzantısı beyaz liflerde çıkarılır. İçleri tıkıştırılmadan gevçekçe doldurulur, ağzına kadar doldurulmamalı; yarım santim boşluk bırakılmalı. Üzeri domates ile kapatılır. Borcama dizip, tabanına 1 bardak sıcak su doldurun (biberlerin yaklaşık yarısı suya batmalı).
Önceden ısıtılmış fırında 40 - 45 dakika, üstlerinde hafif yanıklar olunşuncaya kadar pişirin.
Bu kadar :-)
26 Nisan 2009
Zeytinyağlı Biber Dolması -Fırında
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder