17 Mayıs 2009

Mantarlı Sosis Sote

Malzemeler
6 adet minik sosis
10-15 adet irili ufaklı mantar
1 havuç
Yarım küçük kuru soğan
1 domates
1 biber
Tuz, karabiber
Zeytinyağ
Yapılışı
Her bir sosis üçe bölünüp tababları artı şeklinde çizilir. 5-10 dakika sıcak suda haşlanır. 1 tane havuç da aynı zamanda aynı tencerede kaynayabilir. Diğer bir tencerede sirkeli tuzlu suda mantarlar haşlanır. Sonra az miktarda soğan gerçekten incecik kıyılıp kavrulur. İnce doğranmış biber (çarliston ya da tatlı sivri) soğana eklenip kavrulur. Sudan çıkarıp beklettiğimiz sosisler eklenir, kavrulur. Mantarları da çıkarttık suyu süzüldü, ince ince doğradık. Bunlar da soğana eklenir. Tabi havuç da ince doğranıp eklenir. Herşey zeytinyağda 10 dakika beraberce kavrulur.
1 domatesin rendesi ve isteğe göre 1 tatlı kaşığı salça eklenir. Biraz sıcak su, tuz karabiber katılıp 10 dakika kapağı kapalı pişirilir.
İsteğe göre sıcak ya da soğuk servis edilir. Diğer seçenek, bunları güveç kabına alıp, üzerine kaşar rendeleyip üstü kızarındaya kadar fırında tutup, sıcak servis etmektir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu yemeğe bayılırım ve soframda çok özel yeri vardır. Bu arada sizi de bloguma bekliyorum.