12 Haziran 2009
Peynirli Kek ~tuzlu~ (Özlem'in tarifi)
Malzemeler
1. grup:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım demet dereotu ince kıyılmış
Yarım kalıp beyaz peynir küp küp kesilmiş
2. grup:
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Fırını 180 derece ısıtılır.
1. grup malzemeler iyice karıştırılır (mikserde değil, çatal ya da çırpma teliyle). Bu sıvı karışımdan küçük bir kase ayrılır; daha sonra kızartması için üzerine sürülecek. 2. grup malzemeler elekten geçirilerek eklenir, karıştırılır. Yayvan bir borcam biraz yağlanıp, sonra da un serpilir. Karışım içine boşaltılır. Üzerine ayrılan karışımdan sürülür. Fırında üstü altı kızarıncaya, içi de pişinceye kadar (çatal batırınca temiz çıkıyorsa) pişirilir. Yaklaşık 40 dakika.
Peynir çok tuzlu ise hiç tuz konmaya bilir de. Müthiş bir dereotu tadı baskın oluyor. Nefiss...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder