3 Ağustos 2009

Kıymalı Pide


Yukarıdaki gibi 4 kişilik 2 büyük pide için malzemeler:
Hamur:
2 bardak un
1 paker Dr. Oetker kuru maya
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su

Kıyma harcı:
300gr orta yağlı kıyma

1 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 adet domates rendesi
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pul biber, toz kırmızı biber
1/4 çay bardağı sıvı yağ

Hamurun tüm malzemeleri karıştırılır. Ekmek hamuru kıvamında hafif yapışkan kıvamda olacak. Streçlenip buzdolabında 1 saat bekletilir.
Tüm kıyma harcı elle yoğrulur. Hamur 2 parçaya ayrılıp elle yularıdaki pide şekli verilir. Üzeri yağlanır ve harc elle bastıra bastıra, lahmacuncular gibi yerleştirilir. Kenarları içe kıvrılır.

200-230 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
O kadar acıkmıştık ki, fırından çıkar çıkmaz yedik. Pişmiş halinin resmini çekmeyi unuttum :-)

Hiç yorum yok: