4 Ağustos 2009

Kabaklı Kadınbudu Köfte

Malzemeler
250gr yağsız kıyma
1 adet orta boy kurusoğan rendesi
1 diş sarımsak rendesi
1 bardak pirinç (ya da 2 bardak artmış pilav)
1 adet küçük kabak rendelenmiş
1 yemek kaşığı dereotu
1 pk kabartma tozu
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı hardal ya da sirke
Biraz karabiber, 1 çay kaşığı nane, tuz

Batırıp kızartmak için: Bir tabak un, 2 çırpılmış yumurta

Pirinç haşlanır ya da artan, dolapta kalan pilav kullanılır. Bütün malzemeler 3-4 dakika elle yoğrulur. Yayvan bir tavaya 1cm sıvı yağ konulup kızdırılır. Bir yemek kaşığını tepeleme doldurup köfte şekli verilir. Her köfte yapımında elinizi ıslatacağınız bir kase su olsun yanınızda. Köfte önce una, sonra yumurtaya bulanıp kızartılır. Bu kadar. Mücver ile kadınbudu köfte karışımı nefis bir lezzet... Hem sıcak, hem de soğuk olarak yenir.

Hiç yorum yok: