17 Ağustos 2009

Sheppard's Pie

Malzemeler
4 adet büyük boy patates
1 çay bardağı süt, veya 1 küçük kutu krema
200-250 gr kaşar rendesi (ya da yağsız dil peyniri de olur, yoksa çok yağlı olabiliyor)
1 kaşık tereyağ
1/2 kg yağsız kıyma
1 büyük boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç rendesi
1 yemek kaşığı salça
1 büyük domates
Tuz, karabiber, kırmızı pul, toz biber

Yapılışı
Patatesler haşlanırken, ince kıyılmış soğan kavrulur. Rendelenmiş havuç soğana eklenir 2-3 dakika kavrulup, kıymayı eklenir. Sarımsak eklenir. Kıymalar pişince domates ve rendelenmiş domates eklenir. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ve istediğimiz baharatlar varsa onlar eklenir. Bu karışım borcamın tabanına yayılarak yerleştirilir. Kıyma karışımına pırasa ya da taze soğan, kabak gibi sebzeler de eklenebiliyor. Adı üstünde çoban yemeği. Ne varsa ondan yapılıyor orjinal tarifte (İngiltere-İrlanda).

Haşlanmış patatesler ezilerek püre yapılır. İçine sütü/krema, biraz tuz biraz tereyağ eklenir, iyice karıştırılır. Borcamdaki kıymanın üzerini kaplayacak şekilde yayılır. Üzerine kaşar peynirleri de koyup 230 derece fırında üzeri kızarıncaya kazar pişirilir.


Fotoğrafını bir ara ekleyeceğim. İnternetten yahoo.com dan sheppards pie yazıp image aratırın, üzeri kızarık fırın kapları göreceksiniz, onun gibi işte. Lazanyaya da benziyor. Tadı enfes ve yapımı çok pratik...

2 yorum:

Ozcan dedi ki...

Yeni firindan cikarttim bekliyor :)

Tuğba'nın Tarifleri dedi ki...

afiyet olsun :)