14 Ağustos 2009

Vişneli Ponçik - Donut - Çörek


Malzemeler
Hamur:
2 bardak un
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı malep
2 kaşık margarin
1 paket kuru maya
Yapış yapış olacak kadar su.
Biraz sulandırılmış vişne reçeli
Buğday nişastası
Pudra şekeri
Fırın yağlı pişirme kağıdı şart.
Yapılışı
Hamur hazırlanıp 1 saat mayalanır. Hamur Kaşıktan biraz akar kıvamda olacak. Üzerine nişasta serpilir, ellerimize de nişasta bocalanır. Hamurdan bir avuc alınıp içine 3 adet vişne gelecek şekilde doldurulup kapatılır. Kapanan birleşim yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir. 20 dakika 180 derece fırında pişer.
Bir yandan 1 bardak pudra şekerine yarım bardak su konur karıştırılır. Fırından çıkan çöreklerin üzerine kaşıkla dökülür. Soğuyunca parlak beyaz renk olacak. İsteğe göre bu ıslaklığın üzerine biraz pudra şekeri de dökülür.

Hiç yorum yok: