27 Aralık 2009

Dağıstan Pilavı

Malzemeler
Kuşbaşı et / 500-750gr
Havuç / 1kg
Baldo pirinç / 2 su bardağı (1-2 saat suda bekletilmiş)
Et suyu
1 arpa soğan + 1 diş sarımsak
Tuz

Et düdüklüde haşlanır. Havuç ince uzun kıyılır. Küçük doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur. Havuç eklenir ve hacmini kaybedene kadar, tuz da eklenerek kavrulur. Sonra ortası açılarak tencerenin yanlarına doğru kenarları kaplayacak şekilde ittirilir. Havuçtan açılan orta kısma pirinç eklenir, onun da ortasına oyuk açılır. İçine etler yerleştirilir. Etlerin üstüne çorba kasesi sıkıca kapatılır. Sıcak olan et suyuna tuz eklenip karıştırılır ve piriçlerin üzerini kaplayacak şekilde tencereye eklenir. Kaynayınca altı kısılıp 15 dakika pişirilir. Piştikten sonra 8-10 dakika havlu kapatılıp dinlendirilir. Sonra tencere büyük bir pasta tabağına ters çevrilir. Pasta gibi kesilip yenir.








Hiç yorum yok: