10 Temmuz 2010

Erişte; Köri Tavuk-Izgara Sebze

Halka doğranmış soğanlar ve sarımsaklar tencerede hafif yanıklı kavrulur; şeker ve sirke ile.
Izgara tavasında dilimlenmiş kabak, patlıcan, kırmızı biber ızgara edilir, soğanlara eklenir. Dilimlenmiş tavuk göğüs eti önceden sosta dinlendirilir. Sosta; acılı barbekü sos, worcestershire sosu, şeker, tuz, acı sos, acı toz kırmızı bib., acı pul bib., köri, kimyon, sıvı yağ vardır. Tavuklar da ızgara yapılır. Bütün malzeme birleşsin şimdi. Soğan ve sarımsak harika karamelli bir tatda. Izgara sebzeler de nefis. Domates rendeleyip içine köri, tuz, sarımsak koyup, kıvamlı olana kadar pişirilir. Bu noodle'ın sosu olacak. Noodle ~erişte~leri de 4-5 dak. haşlayıp işte böyle servis et bakalım n'olucak...
Tatlı-ekşi-acı bir tad.

Hiç yorum yok: