2 Ağustos 2012

Fıtcın

Malzemeler:
Hamuru:
350-400gr un
1 paket instant maya
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz, bir çimdik şeker

İç harcı:
300-500gr az yağlı kuzu etinden kıyma
biraz sıvı yağ
1 ortaboy soğan
1 diş sarımsak
tuz-karabiber

Hamur malzemelerini birleştirip iyice yoğurup, ılık ortamda 10dk mayalanmaya bırakıp tekrar yoğrulur. Bu işlem 2-3 kere yapılır.
İçi için kıymaya soğan rendelenerek, sarımsak dövülerek konur. Yağ tuz karabiber eklenerek yoğlurur.

Hamur biri küçük biri büyük iki parçaya ayrılır, ovlava ile orta kalınlıkta açılır. Pişirme kağıdı serilmiş yuvarlak tepsiye büyük parça serilir. Yağlanıp iç yayılır. Üzerine küçük daire olarak açılan hamur serilir. Alttaki hamurun dışarıda kalmış kenarları büzülerek diğer hamurun üstüne yapıştırılır; tart gibi. Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra tam ortasına bıçakla "+" çizilip, yıldız gibi açılır. 200derece fırında yarım saat pişirilir..

Resimler sonra...

Hiç yorum yok: