15 Şubat 2015

Karamel soslu Havuçlu Kek





Malzemeler: 
3 yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 bardak un
1 kabartma tozu
1 vanilya
1/2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı cok ince kıyılmış fındık
1 yemek kaşığı pekmez
2 adet havuç rendesi

Karamel sos: 2 yemek kaşığı toz seker, 1/2 çay kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı su


Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırıp, en son suyunu sıkıp havuç rendesini ve fındığı ekliyoruz. Yapışmasın diye yağlanmış unlanmış kek kalıbına döküyoruz. Üzerine de biraz fındık serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika, sonra ısıyı 180 dereceye çıkarıp 15dk daha pişiriyoruz. Fırından çıkartınca kek daha soğumadan küçük bir çelik tencereyi orta ateşte ısıtıp toz şekeri koyuyoruz. 2-3 dakika sonra toz şeker eriyor, içine tarçını ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Hemen ardından 2 kaşık suyu karıştırarak ekliyoruz. Sonra sıcak karameli kekin üzerine kaşıkla döküyoruz.

Hiç yorum yok: