8 Ağustos 2009

Tavuk Ciğeri Yahnisi

Malzemeler (5-6 kişilik)
1kg tavuk ciğeri
1 bürük boy kuru soğan
Maydanoz
Karabiber, tuz, pul biber, kekik
1/2 çay bardağı sıvıyağ

Soğan yarım ay şeklinde doğranıp sıvı yağda kavrulur. Tavuk ciğerinin yürek kısımlarındakı damarlar bıçakla ayrılır. Ciğerler yarıya bölünerek irice doğranır. Soğanlar yumuşayınca ciğerler eklenir yüksek ateşte 5 dakika kapağı açık, 5 dakika kapağı kapalı pişirilir. Altı kapatılır. Suyunu salmış haldedir. Tuz, karabiber bolca eklenir. Sonra tencerenin hemen yanında teflon tava yağsız kızdırılır, ciğerler tencereden süzülerek alınıp burada biraz cozurdatılır (yani tek tarafları hafif kızaracak) ve tencereye, kendi suyunun içine geri boşaltılır. Pul biber, çok az kekik, ve 1 avuç kadar ince kıyılmış maydanoz eklenir. Sıcak da, soğuk da yenir.

Hiç yorum yok: