31 Ağustos 2012

Vejeteryan pizza ve en güzel pizza hamuru tarifi



Malzemeler
Hamur için: 2 su bardağı un, 2 su bardağı su, 1 paket instant maya, tuz
Sos için: 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yk biber salçası, 1/2 diş ezilmiş sarımsak, tuz, 1/4 çay bardağı sıvıyağ, 1/2 çay bardağı su
Üzerine: Kaşar peynir rendesi, chery domates, ince kahvaltılık sivri biber, kereviz yaprakları

Hazırlanış

Pizza hamuru: Önce un - kuru maya ve tuz beraber karıştırılır. Sonra su eklenir. Bu aşamada hiç elinizi hiç sokmayın hamura. Kaşıkla.. Karışım sıvı bir krema kıvamında olmalı. Karıştır, karıştır.. Sonra az az un ekleyerek kaşığın tersi ile dıştan içe hareketlerle yapışmayan bir hamur elde edilir. Şimdi elleri okabiliriz hamura ama mıncıklamadan, sadece yumruklayarak. Hamurun olması gereken kıvamı: ele yapışmayacak en yumuşak halidir. Fırından alınan ekmek hamurlarını düşün, onun gibi ama yapışmıyor. Sonra bu hamuru kenara koyup sosunu ve iç malzemelerini hazırla. Bunlar 10 dk sürecek, hamur da biraz mayalanmış olacak. Aşağıdakileri hazırladıktan sonra hamur ince bir şekilde açılıp, pişirme kağıdı serilip tepsiye konulur, üzerine çatalla delikler açılır.

Sos: Bütün malzemeler karıştırılır. Pizza hamuru üzerine sürülür

Üzeri: Sosu yüzerine yedirdikten sonra sırayla:
- Kaşar peynir rendesi
- İri doğranmış sivri biberler
- Yarıdan kesilmiş (boyuna kesilecek-önemli-) domatesler
- Doğranmış kereviz yaprakları (pizzanın ana aroması bu, LEZİZZ!!)

200 derece fırında 20-25dkda pişiyor.

---------
Bir daha yaptım, daha da güzel oldu. Kereviz yaprağını sapını daha bol kullandım. Allahım, yıkılıyor bu lezzet!.. işte fotosu:



Hiç yorum yok: