9 Eylül 2012

Keçi peynir soslu kekikli tavuk



Gerçekten enfes bir lezzet.

Malzemeler:

Tavuk göğüs eti (dilimlenmiş yarım göğüs)
Kekik 1 çay kaşığı
50gr keçi ezine peyniri (tepeleme bir yemek kaşığı kadar)
Yarım çay bardağı su

Kızgın teflon tavaya sıvı yağ sürülür, etler dizilir, üzerine kekik serpilir. Ateş yüksek. Tava üzerine bir kapak kapatılırsa göğüs eti kurumadan pişer. Ama altını kısarsanız da su salar. İki yüzü de kızaracak ama çok kızarmış değil, yer yer... Piştiğine inandığınızda yarım çay bardağı su eklenir. O kadar az su kızgın tavada hemen fokurdar. Buharlaşıp uçmadan, tavanın ortasını açıp peynir buraya yerleştirilir. Peynr ve su bütünleşir, kremamsı bir kıvam oluşur. Tahta kaşıkla peynir ezerek eritilir, sonra tavukla sos karıştırılarak kaynaştırılır. Görüntü Bütün bunlar 2 dakika kadar sürede olacak. Enfes bir tat. Aynı tarif rokforla da çok güzel olabilir. Zaten bu keçi ezinesi de rokfor gibi kokan bir peynir. Bir küfü eksik..

Hiç yorum yok: