3 Mart 2013

Ispanaklı kiş (Pelin' in tarifi)

Hamur:
2,5 su bard. un
125gr katı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Çok az tuz

Ispanak harcı:
500gr ıspanak (donduruulmuş)
1 su bardağı yağsız beyaz peynir (ya da süt lor)
1 küçük kutu krema
Yarım (küçük boyun yarısı) soğan
1 diş sarımsak
3 dilim pastırma
Muskat (tarifte vardı ama ben koymadım)
Tuz

Hamur malzemeleri yoğrulup yağlanmış, un serpilmiş kelepçeli kaba turta gibi yerleştirilir (kenarı 2cm kadar olsun). Bir tencerede az yağda çok ince doğranmış soğan sarımsak kavrulur, ıspanak eklenir. 1 adet de çemenleri alınmış pastırma ile biraz kavrulur. Ispanağın çok pişmesine gerek yoktur. Çiğ de yenebileceğinden haldır haldır ateşte pişirip öldürmek anlamsız. Rengini kaybetmesin. Bu haldeyken peynir, krema eklenir. Sonra blenderla bir iki tırt yapılır. Ispanak püre olmayacak, ince doğranmış gibi, fine cut.  Bu karışım hamurun içine yerleştir. Bir kaç dilim çemensiz pastırmayı ufak parçalar halinde üzerine dağıt, 175derece önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişir. Hamurun taşan kenarlarını gözlemleyerek, kenarlarının kızarmasından piştiğini anlayabilirsin. Hem sıcak hem soğuk yeniyor.

Hiç yorum yok: